خبر های کوتاه نوسان

️تحلیلی درباره دلایل گران شدن دلار

NEWS

?بانکهای خارجی در ماه نوامبر با طرف های ایرانی تسویه حساب می کنند به این دلیل در نوامبر تقاضا برای دلار فصلی بالا می رود. این یکی از دلایل رشد نرخ دلار طی روزهای اخیر است.
?همچنین قیمت بسیاری از کالاها مثل پارچه ، برنج ، کاغذ ، قطعات کامپیوتر و غیره در بازار جهانی از اردیبهشت سال جاری به تدریج تا 30 درصد کاهش یافت این باعث زیان وحشتناک وارد کننده ها شد و این قبیل وارد کننده ها واردات را متوقف کردند. حال بازار داخلی با کمبود مواجه شده و وارد کننده ها مجددا وارد بازار شده اند، این تقاضا را بالا برد و به افزایش نرخ ارز انجامید .
?صادر کننده باید 50 درصد ارز خود را در سامانه نیما بفروشد، وارد کننده ارز با نیما عمدتا کسانی بودند که از اختلاف نرخ ارز نیمائی و آزاد استفاده می کردند. این گروه اکنون حذف شده اند و تقاضا برای ارز نیمائی کم شده در بخش نیمایی اکنون با مازاد ارز مواجه ایم و در بخش آزاد با کمبود ارز روبرو هستیم باید صادرکننده به جای 50 درصد 35 درصد ارز را در سامانه نیما عرضه کند تا تعادل ایجاد شود مقررات باید به فوریت تغییر کند.
?از سوی دیگر، با شروع بحران داخلی در عراق ، صادرات به عراق به شدت کاهش یافته و باعث کاهش ورود ارز به کشور شده است. در افغانستان نیز، عدم انتخاب رئیس جمهور و حاکم شدن بلاتکلیفی باعث شده تا صادر کننده های ایرانی ، کمتر به این کشور صادراتی داشته باشند. این امر عرضه ارز را کم کرده است.
?قطع اینترنت در ایران باعث کاهش شدید صادرات کشور به مدت ده روز شد. ده روز صادرات نداشتن و احتیاط صرافی ها و صادر کننده ها در بازگشت به فعالیت عادی، باعث کاهش عرضه دلار به اقتصاد و گرانی آن شده است . تقاضا برای واردات که برای ده روز وارد بازار نشده بود اکنون وارد بازار شده است و این در گرانی موثر است .
?از اول سال میلادی ترکیه به ایرانیان در صورتی اجازه اقامت می دهد که یا خانه خریده باشند یا پنج نفر را مشغول کار کرده باشند. بلاتکلیفی هزاران ایرانی در ترکیه باعث رشد تسویه حساب ارزی میشود .
?بعضی روز ها قیمت طلا در ایران بالاتر از بازار جهانی میشود و در نتیجه قاچاقچیان اقدام به واردات طلا می کنند. این امر باعث افزایش قیمت درهم در دبی میشود و دلار را گرانتر میکند. بعضی روز ها گران شدن دلار فقط به همین نکته مربوط است.
?بانک مرکزی با اعمال یک سری مقررات برای وارد کننده ها ، تقاضا برای ارز را به تاخیر می انداخت ، این از یکسو باعث کاهش تقاضا برای ارز شده بود اما چون کالا وارد نشده بود به تدریج باعث تورم داخلی میشد . مدیریت تقاضا برای ارز از این به بعد به تورم در داخل می انجامد. بانک مرکزی از این سیاست دست برداشته است ، امری که باعث افزایش تقاضا برای ارز شده است .
?این تحلیل به معنای تایید نرخ موجود دلار نیست. این مقاله تنها تاثیر عوامل میدانی و کف بازاری بر نرخ دلار است و دیگر هیچ./تسنیم

Send money to Iran

دیدگاهتان را بنویسید