️آغاز به‌کار اجرای عملیات بازار باز در بانک مرکزی

بانک مرکزی اعلام کرد:
?در راستای اجرای چارچوب جدید سیاستگذاری پولی با هدف مدیریت نرخ سود در بازار بین بانکی و نهایتاً کنترل نقدینگی و مهار تورم و فراهم کردن بستر لازم برای سیاست پولی مبتنی بر هدف گذاری تورم با استفاه از ابزارهای کوتاه ‌مدت غیرمستقیم سیاست پولی و به استناد بندهای (الف) و (ب) ماده (۱۰) و بندهای (۵) و (۶) ماده (۱۳) قانون پولی و بانکی کشور مصوب۱۳۵۱، بند (۹) مصوبه مورخ۱۳۹۷/۷/۱۰ شورای عالی هماهنگی اقتصادی و بند (م) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۸، در تاریخ ۱۳۹۸/۱/۲۸ دستورالعمل “انجام عملیات بازار باز و اعطای اعتبار در قبال اخذ وثیقه توسط بانک مرکزی” (به همراه اصلاحات آن در مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۳ ) توسط شورای محترم پول و اعتبار تصویب شد.
?لازم به توضیح است که استفاده از “عملیات بازار باز” و همچنین برقراری دامنه نرخ سود (کریدور نرخ سود) از جمله مهمترین مولفه‌های چارچوب جدید سیاست ‌گذاری پولی محسوب می‌شوند.
?ابزارهای عملیاتی پیش‌بینی شده جهت جذب یا تزریق نقدینگی به بازار بین بانکی با هدف پی‌ گیری موضع سیاست پولی بانک مرکزی در چارچوب جدید سیاستگذاری پولی، شامل خرید و فروش قطعی اوراق بهادار دولتی، توافق بازخرید منطبق با شریعت بر مبنای دارایی پایه اوراق بهادار دولتی و ارز، اعطای اعتبار در قبال وثیقه (اوراق بهادار دولتی، طلا و ارز) و همچنین سپرده‌پذیری بانک مرکزی از بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی (منطبق با شریعت) می‌باشد.
?با توجه به هماهنگی‌ های صورت گرفته و جلسات کارشناسی برگزار شده با فعالان مرتبط، بانک‌ ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌ توانند حسب اعلان قریب الوقوع بانک مرکزی در خصوص انجام عملیات بازار باز نسبت به مدیریت نقدینگی (کمبود یا مازاد) خود در بازار بین‌بانکی اقدام نمایند.
?از آنجا که بانک مرکزی در چارچوب جدید سیاست‌ گذاری پولی، مدیریت نقدینگی بانک‌ ها و موسسات اعتباری غیربانکی را برمبنای اوراق بهادار اسلامی منتشر شده توسط خزانه ‌داری کل وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام می‌دهد، ضروری است بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی نسبت به اختصاص بخشی از دارایی ‌های خود به اوراق مزبور اقدام نمایند.

Recent Posts

تحریم، منبع ثروت مشترک اردوغان و کاسبان ایرانی!

🔹فلاحت پیشه در واکنش به اجرای مکانیسم ماشه توسط ترکیه نوشت : اجرای ‎مکانیسم ماشه توسط ‎ترکیه،با هدف افزايش حق…

56 دقیقه ago

رئیس کل بانک مرکزی: نرخ ارزی که در بازار دوم ایجاد کردیم، دیروز ۹۲ هزار تومان بود

🔹نرخ فعلی ارز، نرخ ترس و حاصل جنگ روانی دشمن است. 🔹کانال‌های کاذب ‎ارز که اغلب سرورهای آن‌ها در خارج…

4 ساعت ago

واکنش وزیر دفاع به تحرکات هواپیما‌های سوخت‌رسان دشمن در منطقه:

🔹 ترابری داشته باشند یا نه، ما به عنوان یک بخش نظامی باید به طور مرتب آماده دفاع از کشور…

15 ساعت ago

یکصد و بیست و هشتمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران ۱۳ مهر برگزار می‌شود

🔹مرکز مبادله طلا و ارز: 🔹متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ ۱۰ میلیارد ریال (یک…

16 ساعت ago

مالک تلگرام: زندگی‌ام از بیت‌کوین است، نه تلگرام

پاول دوروف: 🔹در سال ۲۰۱۳ چند هزار بیت‌کوین را حدود ۷۰۰ دلار خریدم و با وجود سقوط قیمت به زیر…

19 ساعت ago