ناتوانی بانک مرکزی در برچیدن سازوکار رانتی بازار ارز/ بالاترین تورم پس از انقلاب، در زمان تثبیت ارز نیمایی رخ داد


احمد جانجان، کارشناس اقتصادی :وقتی فاصله بین نرخ نیما و بازار آزاد کم بود، برخی اعتراض داشتند، اما اکنون که این فاصله به بیش از ۴۵ درصد رسیده، همه سکوت کرده‌اند. زمانی که این رانت ۲۰ هزار تومان بود، سر و صدای زیادی به پا شد، اما حالا که به ۳۱ هزار تومان رسیده، کسی حرفی نمی‌زند.
🔹سؤالم از آقای فرزین این است که تورم ۵۲.۴ درصدی سال ۱۴۰۲ را که در آن زمان نرخ نیما ثابت و حدود ۳۶ یا ۳۷ هزار تومان بود، چگونه توجیه می‌کنید؟ تورم ۵۲.۴ درصد، بالاترین نرخ تورم ثبت‌شده در ایران پس از انقلاب است که در دوره آقای فرزین رخ داد.
🔹 بازار ارز توافقی نتوانست جایگزین بازار آزاد شود. اگر این بازار با نرخ‌های متعدد مانند ۵۸، ۶۰، ۶۷ یا ۲۸۵۰۰ تومان عمل کند، توان آن کاهش می‌یابد. تا زمانی که این سازوکار رانتی برچیده نشود، وضعیت همین خواهد بود.

@navasanchannel

Recent Posts

واکنش وزیر دفاع به تحرکات هواپیما‌های سوخت‌رسان دشمن در منطقه:

🔹 ترابری داشته باشند یا نه، ما به عنوان یک بخش نظامی باید به طور مرتب آماده دفاع از کشور…

8 ساعت ago

یکصد و بیست و هشتمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران ۱۳ مهر برگزار می‌شود

🔹مرکز مبادله طلا و ارز: 🔹متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ ۱۰ میلیارد ریال (یک…

9 ساعت ago

مالک تلگرام: زندگی‌ام از بیت‌کوین است، نه تلگرام

پاول دوروف: 🔹در سال ۲۰۱۳ چند هزار بیت‌کوین را حدود ۷۰۰ دلار خریدم و با وجود سقوط قیمت به زیر…

12 ساعت ago

زد و خورد فرزین و مدنی زاده بر سر قیمت دلار

🔹رسول بخشی دستجردی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: 🔹در ابتدای جلسه مباحثه‌ای جدی و پر حاشیه میان اقای مدنی زاده و…

13 ساعت ago