بانک‌ها دبه کردند؛ چطور سود ۲۳ درصدی، ۴۵ درصدی شد؟!

🔹در غیاب نظارت مؤثر بر نظام بانکی، بانک‌ها با تحمیل الزامات غیررسمی و بعضاً خلاف مقررات، هزینه واقعی دریافت تسهیلات را به‌طور چشمگیری افزایش داده‌اند، برای نمونه، دریافت‌کنندگان تسهیلات در سال جاری ناگزیرند حداقل ۴۰ درصد میانگین مانده حساب نزد بانک را حفظ کنند؛ در حالی که این عدد در سال گذشته حدود ۲۰ درصد بوده است.
🔹در مواردی دیگر، متقاضیان مجبور شده‌اند تا ۵۰ درصد از کل مبلغ تسهیلات دریافتی خود را به‌صورت بلوکه‌شده نزد بانک نگه دارند؛ سیاستی که بدون مصوبه رسمی و برخلاف مصوبات قبلی اجرا می‌شود، اما به‌شکل گسترده در سطح شبکه بانکی رایج است.
🔹این شرایط در عمل باعث شده است هزینه نهایی تأمین مالی برای بخش تولید به بیش از ۴۵ درصد برسد، یعنی دو برابر نرخ رسمی اعلام‌شده، نکته نگران‌کننده‌تر آن‌که این هزینه‌های پنهان در محاسبات رسمی ثبت نمی‌شود و همین موضوع، زمینه‌ساز تحمیل مالیات مضاعف بر تولیدکنندگان است.
@navasanchannel

Recent Posts

نرخ جهانی طلا به کانال ۳ هزار دلار وارد شد

🔹 اتحادیه طلا اعلام کرد: 🔹 روز پنجشنبه هشتم آبان، بهای هر اونس طلا با کاهش ۴۱ دلاری نسبت به…

25 دقیقه ago

نرخ جهانی طلا به کانال ۳ هزار دلار وارد شد

🔹 اتحادیه طلا اعلام کرد: 🔹 روز پنجشنبه هشتم آبان، بهای هر اونس طلا با کاهش ۴۱ دلاری نسبت به…

25 دقیقه ago

مرکز مبادله اعلام کرد: تحویل سکه‌های پیش‌فروش با سررسید ۳۰ مهر تا ۱۰ آبان ممکن است

🔹مرکز مبادله ایران روز پنجشنبه اعلام کرد: به اطلاع متقاضیان محترم شرکت‌کننده در طرح پیش‌فروش سکه طلا با سررسید ۳۰…

5 ساعت ago

ادعای گروسی: تحرکات جدیدی را در سایت‌های هسته‌ای ایران شناسایی کرده‌ایم

🔹مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: به نظر نمی‌رسد ایران  در حال حاضر به‌طور فعال در حال…

8 ساعت ago